Traktorn och såmaskinen utrustad med nya arbetslampor

Vi förbereder nu våra maskiner inför kommande sådd samt skördesäsong med både en rejäl genomgång av olja och finputs men även med ny arbetsbelysning. Även om vi så sakteligen går mot ljusare tider så märkte vi bara för ett par veckor sedan att plogen hade behövt bättre belysning vid jordvändningen. När vi sedan började se över allt från slåtterkrossen till tröskan så såg vi att samtliga maskiner egentligen skulle behöva sig ett lyft rent ljusmässigt. Vi köpte således ett 12-pack arbetslampor som vi ska fördela jämt mellan de olika redskapen. Hittills är det bara traktorn (en New Holland T6) och såmaskinen som fått sin arbetsbelysning monterade, men med tanke på hur smidigt det gick att installera så är vi nog klara inom en vecka.

Små varningsljus monterades i efterhand

På tal om traktorn så fick denna gröna skönhet även ett varningsljus monterat på taket. Detta eftersom vi ofta jobbar i samband med den stora vägen som går parallellt med våra marker och åkrar, och det är alltid bättre att vara på säkra sidan när det kommer till medtrafikanter. Vi valde en lite större saftblandare för montaget framtill, samt en mindre med stång-montage för bakre delen av traktorn.

Så nu känner vi oss mer eller mindre förberedda för vad som komma skall. Om bara bensinpriserna ville gå ner lite i pris så skulle vi ha en fin prognos framför oss.